Beobank

Alle soorten leningen

Over Beobank

Beobank is een Belgische bank, eigenlijk voortgekomen uit de slechtste gebeurtenis voor de moderne financiële wereld: de kredietcrisis. Beobank was onderdeel van Citigroup, maar moest door de slechte economische omstandigheden afgestoten worden van Citigroup.

Geschiedenis

Het begon allemaal in 1962. Belgie en de rest van Europa had een bloeiende economie, de wereldhandel trok aan en Amerikaanse banken begonnen zich in Europa te vestigen. Zo ook Citibank. Een Belgisch filiaal werd geopend: Citibank Belgium. Door de jaren heen werd deze Belgische vestiging van het grote Amerikaanse moederbedrijf steeds groter door het opkopen van andere Belgische bank onderdelen. In 2012 werd Citibank Belgium overgenomen door Credit Mutuel Nord Europe. Dat was ook het jaar dat de naam Beobank werd gebruikt.

service_1 (1)

 

   

Van commercieel naar klantvriendelijker

Net als moederbedrijf stond ook Citibank Belgium bekend om de harde commerciële activiteit. De winst moest en zou voorgaan, anders waren de aandeelhouders niet tevreden. Deze Amerikaanse manier van zakendoen was ook de manier van zakendoen van Citibank Belium. Sinds het Beobank is geworden lijkt dit een stuk te zijn verbeterd. Klantvriendelijkheid staat weer hoog in het vaandel, de nieuwe eigenaren lijken gewoon te hebben geprofiteerd van de 192 bankfilialen die Beobank / Citibank Belgium heeft. Zoals ze zelf op de website vermeldden: de nieuwe identiteit van Citibank, en daarmee dus de naamswijziging naar Beobank is niet zomaar slechts een marketing idee. Het is een mentaliteitswijziging, een verandering naar de filosofie van de nieuwe aandeelhouder (CMNE). De Amerikaanse filosofie verdween hierdoor voorgoed.

Nieuwe stijl

De nieuwe stijl van Beobank is dan ook een stuk klantvriendelijker. Sinds september 2013 zijn ze hoofdsponsor van Racing Genk, de voetbalclub uit Genk. Op internet staan dan ook goede reviews sinds het geen Citigroup meer is. Het lijkt er erg op dat Beobank het imago probeert te verbeteren! Met een frisse website, gunstige voorwaarden en aantrekkelijke rentepercentages weten de meeste mensen in Belgie niet eens meer dat het vroeger Citibank is geweest. Zij weten niet beter dan dat het gewoon Beobank is, terwijl die naam dus pas sinds 2012 bestaat!

service_5 (1)

 

 

   
Financiele producten van Beobank

Beobank kent niet slechts ‘leningen’ of ‘spaarrekeningen’. In de categorie kredieten is er bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen vijf verschillende soorten ‘hoofd’leningen. Ten eerste, leningen voor projecten. Denk hierbij vier een renovatie van het huis. Erg fijn van deze categorie is dat je pas bij de Beobank dus pas na 2 maanden begint met het terugbetalen van deze lening op afbetaling. De tweede categorie is een lening voor een voertuig (auto of motor). Voorwaarde om zo’n soort lening aan te kunnen vragen, is dat de auto nieuw is, of tweedehands maar jonger dan 2 jaar. Ook is het bij Beobank mogelijk om een lening voor een huis aan te vragen, dit is natuurlijk gewoon een ander woord voor een hypotheek. Tip van ons: er is bij dit een interessante rentevoet! Ook kun je bij Beobank terecht voor het hergroeperen van je kredieten. Heb je nu 3 verschillende leningen lopen bij verschillende financiële bureau’s / instellingen? Dan kun je deze ‘onder een dak’ brengen: bij de Beobank! Het kan dat je daardoor maandelijks minder hoeft te betalen. Zoek het uit bij jouw plaatselijke Beobank vestiging of bel ze eens op voor meer informatie!

Klik hier voor een overzicht van alle kredietjes van Beobank.