Cetelem

Leningen op afbetaling

Over Cetelem

Cetelem is een bank die actief is in Europa, het is in meer dan 20 landen in Europa actief. Cetelem is een onderdeel van PNB Paribas, de grootste Franse bank en een van de grootste banken in Europa (en ter wereld). In de 20 landen waar Cetelem dus actief is, werken er in totaal meer dan 19.000 mensen. Van deze bijna 20.000 mensen werken er 350 in België. Al deze mensen werken in het centrum van Brussel. Cetelem richt zich dan ook vooral op online dienstverlening (en telefonische dienstverlening).

Verschillende soorten leningen

Wat maakt de Cetelem bank nou zo speciaal t.o.v. andere banken? Ten eerste, op de website staat heel overzichtelijk wat voor soort leningen ze aanbieden. Als u geld nodig heeft, dan heeft u dat nodig voor een reden. Een auto, een renovatie aan uw huis of wilt u juist de verschillende kredieten combineren tot een krediet? Cetelem heeft voor elke situatie weer een ander soort lening. Bij de renovatie aan uw huis gaat de energierekening bijvoorbeeld maandelijks omlaag, wat ervoor zorgt dat u waarschijnlijk geld zal overhouden. Daarom is de rente die u betaald over een lening wat voor een renovatie/verbouwing gebruikt gaat worden zo aantrekkelijk! U ziet het al, deze verschillende soorten leningen zijn ideaal, want zo zijn de risico’s en de risicobeperkende facturen bij beide partijen duidelijk!

service_1 (1)

 

    
Financieren doormiddel van doordacht krediet

De manier van werken van Cetelem is (zoals ze het zelf omschrijven), financieren door middel van doordacht krediet. Cetelem wil dat u als klant zowel de minpunten als de pluspunten hebt afgewogen, en dat u ook weet waarvoor u het krediet gaat gebruiken. Het is ook zeker noodzakelijk dat u als klant ook de minpunten goed bekijkt. Ook moet u 100% zeker weten dat het krediet in de gestelde periode terugbetaald kan worden (aan de hand van het maandelijks inkomen). Kan het niet, zijn de maandelijkse lasten dus te hoog? Bekijk dan of de terugbetalingsperiode langer gemaakt kan worden. Op deze manier verspreid u de bedragen over een langere periode. Niet alleen de klant, maar ook de Cetelem bank denkt goed na voordat ze het krediet toekennen. Aangezien Cetelem onderdeel is van de AlphaCredit Group (ook onderdeel van BNP Paribas) hebben ze al meer dan 20 jaar ervaring met kredietverstrekking.

 

service_5 (1)

 

    
Persoonlijke leningen bij Cetelem

Ten slotte kunt u natuurlijk ook bij Cetelem een persoonlijke lening afsluiten waarvan de herkomst niet per se gespecificeerd hoeft te worden. Een persoonlijke lening kunt u gebruiken voor vakanties, voor het hergroeperen van kredieten of voor andere doeleinden (dit staat ook zo precies op de website), de rentepercentages zijn hetzelfde (ongeacht dus het doel). Als u een autolening afsluit, dan kan het trouwens nog een stuk goedkoper. Dit is omdat de bank weet dat een nieuwe auto een veilige aankoop is; daar willen ze best geld voor uitlenen. Aangezien nieuwe auto’s vaak ook zuinig zijn, weten ze dat de klant dan ook elke maand meer geld overhoudt. Verder zit er op nieuwe auto’s vaak een fabrieksgarantie, en hij gaat niet zomaar kapot. Allemaal facturen die ervoor zorgen dat de rente op een autolening via Cetelem beperkt kan blijven!