COFIDIS

Van autoleningen tot een renovatielening!

Over Cofidis

Cofidis is een Franse bank, het maakt deel uit van de OTTO group. Het is een van de oudste Belgische banken die nog onder de eigen naam opereert: de bank werd in 1982 in Frankrijk opgericht, het vestigde zich 3 jaar na oprichting ook in België. Naast Belgie is de bank ook actief in een aantal andere Europese markten: natuurlijk thuisland Frankrijk maar ook Spanje, Italië, Portugal, Tsjechië en Griekenland. Plannen om in andere markten te gaan opereren heeft Cofidis (nog) niet.

Wielerploeg

Cofidis sponsort ook een Belgische wielerploeg. Al sinds 1997 bestaat de Cofidis wielerploeg, het beste eindresultaat voor een speler van de ploeg die ze bij de Tour de France in de hele geschiedenis van Cofidis hebben gehaald is een derde plaats voor Bubby Julich. Het beste resultaat in de laatste paar jaar is een 9e plek in 2013. In 2007 trok de hele ploeg zich nog uit de Tour de France wegens een dopingschandaal, dat was het jaar dat ook Bradley Wiggins bij de ploeg van Cofidis zat. De slogan die op de shirtjes te lezen is, is Cofidis, Solutions Crédits en: Cofidis, le crédit en ligne.

service_1 (1)

 

 
Via internet en dan teruggebeld worden

Cofidis is van oudsher gespecialiseerd in kredietverlening via de telefoon; het heeft nu de overstap gemaakt naar het internet. De website van cofidis staat bekend om de goede en duidelijke krediet simulaties die je er kunt doen. Na de simulatie kun je de aanvraag online doen waarna je telefonisch wordt teruggebeld. Dit is een service die niet veel Belgische banken verlenen (dat onmiddellijke terugbellen bedoelen we dan).

Soorten leningen

Cofidis biedt veel verschillende soorten leningen aan. Immers, mensen willen voor elk doel wel een lening tegenwoordig. Van autoleningen tot een renovatielening, alles kan bij Cofidis. De Franse bank zet overigens hoog in op renovatieleningen, zeker met de renovatiepremie die je van de Vlaamse overheid kunt krijgen is dit een interessante optie. Als je ook een hypotheek bij Cofidis hebt zijn ze helemaal gretig met het verstrekken van deze renovatielening; het huis wordt er immers nog meer van waard ook en dat is natuurlijk ook alleen maar win win voor hun.

service_5 (1)

Snel geld lenen bij Cofidis

Ook is het mogelijk om bij Cofidis geld binnen 48 uur op je rekening te krijgen. Heb je snel geld nodig of komt er een uitgave aan over een paar dagen die je eigenlijk niet had verwacht? Dan kun je de geld reserve aanvragen. Je hoeft het geld niet eens te verantwoorden, een maximum is wel gesteld van €5500. Een minimum ook: €500. Het bedrag dat je als geld reserve kunt gebruiken groeit weer naarmate de afbetalingen gedaan worden. Overigens moet je er wel een contract voor tekenen: de 48 uur gaan in nadat dit contract is getekend. Toch hoef je niet naar een vestiging van Cofidis zelf toe, je kunt het contract gewoon online aanvragen, en dan via de post samen met de gevraagde bewijsstukken opsturen! Dat is dus wel echt snel geld lenen!

Cofidis in het kort

Bij Cofidis België werken momenteel 350 mensen. Zij regelen alles met de kredieten: ook autoleningen, hergroeperen van kredieten, de geld reserve (alles bij een bank, en tot €50.000) tot en met de verzekeringen! De bank is bij oprichting de grootste bank van consumentenkredieten in België geworden, en het is dit altijd gebleven. Cofidis heeft zich altijd onderscheiden met krediet op afstand. Eerst dus via de telefoon, later via het internet. En met de komst van het internet is het nog sterk verbeterd ook aangezien er op een beeldscherm nog veel meer uit te leggen is dan door de telefoon!

Myline Cofidis:

Persoonlijke lening

Mastercard gold cofidis: