HELLO BANK

Directe Reserves & Leningen op afbetaling!

Over Hello Bank

Hello Bank is een onderdeel van BNP Paribas, wat de grootste Franse bank is. Hello Bank heeft vestigingen in Frankrijk, Italië, Duitsland en België. Ze zijn vrij nieuw op de markt; Hello Bank is begonnen in 2013. Aangezien het wel een kapitaalkrachtig bedrijf is (omdat het onderdeel is van BNP Paribas), is er weinig kans op failliet gaan. Bij andere ‘relatief nieuwe’ banken bestaat dit risico wel. Hello Bank claimt dat het de enige 100% online / mobiele internetbank is van Europa.

Doelgroep

Hello Bank richt zijn doelgroep op de jongere Europeaan. Deze jongeren willen snel, gemakkelijk en mobiel toegang tot geld. Ze willen een bank die gewoon altijd online is, ze willen een bank die ze op dezelfde manier kunnen bereiken als andere online services (iets dat jongeren gewoon gewend zijn). Daarom is er dus Hello Bank. In februari 2014 maakte de bank bekend dat het in Europa al 180.000 Europeanen aan zich had gebonden.

service_1 (1)

    
Kernactiviteiten

Hello Bank heeft vijf kernactiviteiten: het uitgeven van leningen, het bankieren op zich, het uitgeven van verzekeringen, aandelen kopen en verkopen en het aanbieden van spaarrekeningen. En dat allemaal volledig online. Voor service kan er worden gechat met het Hello Team (dit zijn online adviseurs). Verder kunnen alle services dieHello Bank aanbiedt worden bekeken via de mobiele app op een tablet of op een smartphone, of gewoon via de website. Er zijn geen fysieke winkels van Hello Bank, wel kan men terecht bij vestigingen van BNP Paribas.

Bank van de toekomst?

Jongeren zijn de toekomst, is Hello Bank dan ook de toekomst? Zou kunnen. Ze zijn wel een stukje innovatiever dan andere banken. Gevestigde banken zijn heel huiverig met apps (hoewel dat ook steeds beter begint te worden), Hello Bank speelt maximaal in op de online en mobiele toepassingen van bankieren. Dat maakt Hello Bank zeer innovatief! Nu maar wachten op andere leuke functies (zoals Easy Transfer) bij Hello Bank!

service_5 (1)

 

 

    
Rente op je betaalrekening

Ook handig bij Hello Bank is dat je ook rente ontvangt op het saldo van je betaalrekening. Uiteraard kun je een spaarrekening houden, maar de meeste mensen willen altijd wel een buffertje op de betaalrekening. €200, €300, gewoon een bedrag om de automatische afschrijvingen van te betalen (dit geldt alleen als je rood staan uit hebt staan). Bij Hello Bank ontvang je hier 0,25% rente over (wijzigingen voorbehouden). Het is niet veel, maar het is in ieder geval beter dan niks (zoals bij andere banken!)

Geld versturen via je mobiel 

Dit is wel echt de toekomst. Iedereen heeft wel een keer in zo’n situatie gezeten. Je moet nog even €20 overmaken naar iemand maar je weet het rekeningnummer niet. Zeker met de introductie van de nieuwe IBAN bankrekeningnummers kan dat veel gedoe opleveren. Hoe zou het zijn om niet het rekeningnummer van deze vriend of vriendin te moeten vragen, maar gewoon geld te kunnen sturen naar het telefoonnummer? Dat kan bij Hello Bank! Ze noemen het Easy Transfer. Het is de ideale reden om kleine bedragen (tot €250) direct terug te betalen! Moet je weer voor de lunch betalen van je collega omdat die weer eens zijn portemonnee is vergeten? Grote kans dat hij zijn mobiele telefoon wel bij zich heeft: dan kan hij het dus gewoon direct terugbetalen! Ideaal, zeker voor jonge mensen! En laat dat nou precies de doelgroep zijn van Hello Bank!